Romantikus filmek receptje
2019. július 07. írta: Vécsey Szandra

Romantikus filmek receptje

princess-869721_1280.jpgMint már említettem, az egészséges mértéknél jóval több romantikus filmet nézek. Hallmark összes, meg ilyenek. Pont olyan, mint a gyerekeknek a mese. Valahol tudjuk, hogy a fele sem igaz, de olyan jó beleélni magunkat, mintha mégis megtörténhetne, hogy megmenti a királylányt a hős lovag... Így hát mostanra elegendő anyag gyűlt össze, hogy leírjam egy random romantikus film receptjét: 

Hozzávalók: 

  • 1 fő szép nő, aki persze okos is, esetleg kissé esetlen, de mindenképpen vállalható. Ő a főhősnő.
  • 1 fő kissé pimasz, de igen jóképű férfi. 
  • 1 fő jóképű férfi, aki épp a főhősnő barátja vagy vőlegénye.
  • 1 szép táj és egy nagyváros, ahonnan éppen kiszakad a főhősnőnk. 
  • 1 fő jóbarát. vagy 2 fő, ez esetben a pimasz jóképűnek is jut 1. 
  • 1 fő az idősebb generációból
  • Barátságos statiszták

 

Végy egy főhősnőt, aki a jóképű vőlegényével/barátjával él, és valami menő munkája van, ami miatt ott kell hagynia élete párját egy kis időre. Vagy hívja a család vagy a baráti kötelesség, és a vőlegény/barát valamiért nem tart vele. A film során kiderül, hogy élete párja nem becsüli a munkáját, nem tiszteli őt magát sem, és csak önmagával foglalkozik. A főhősnő - kiszakadva a napi rutinból és  a város zajából - mindenféle vicces/kusza helyzetekben találkozik a pimasz jóképűvel, aki azért valahogy mégicsak szimpatikus a maga bosszantó módján. És valahogy mindig ott van, ahol főhősnőnk, nahát. Ezek után - láss csodát - a főhősnő szépen lassan megvilágosodik, hogy a vőlegény/barát milyen lekezelő, és a film csúcspontján (vigyázat, spoiler!) ejti. És összejön a pimasz jóképűvel. Eközben megoldanak együtt pár problémát, vagy csak túlélik, a lényegen nem változtat. A történetet színesíti a jóbarát, aki sosem kedvelte a vőlegényt/barátot, vagy egy anya, aki a biztonságot reméli a vőlegénnyel való frigytől a lánya számára, ezért erőlteti. A legtöbben van egy méregdrága amerikai esküvő, amit már csak azért is jó nézni, mert sem részt venni nem akarunk ilyenen, sem megrendezni azt. 

Ennek változatai lehetnek, ha a főhősnő vissza akar szerezni valakit nosztalgiából, vagy a pimasz jóképű heves ellenérzéseket vált ki belőle, és a legkevésbé sem akarna vele összejönni. 

A főhősnők minden esetben okosak, szépek és esetlenek, de bármit meg tudnak oldani - hogy kellőképpen azonosulni tudjunk velük. A férfiak pedig - túl azon, hogy feltűnően jóképűek, hogy egyéb külsőségekről ne említsek - meglepően jól kommunikálnak, figyelmesek, okosak és viccesek. És még táncolni is tudnak.

És én ilyeneket nézek... :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://levezeto.blog.hu/api/trackback/id/tr5614930866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.