Valami új
2018. február 21. írta: Vécsey Szandra

Valami új

girl-3045915_1280.jpgA villamos egyhangú közönsége épp olyan volt, mint bármelyik másik reggelen. A reggeli műsorvezetők kötelező vidámsága próbált ébren tartani a fülhallgatón keresztül legalább addig, amíg beérek a munkahelyemre... A rutint és a rádióadást az Életrevalók zenéje szakította félbe - valaki hívott. Rendszerint ilyenkor kiveszem a füldugót a fülemből, kihúzom a a csatlakozót, és a fülemhez tartom a telefont. Hosszú, nehézkes művelet, minden eleme jól ismert, megszokott. De valami volt a levegőben aznap reggel. Talán a hűvös reggeli szél egy új korszakot is hozott magával, ki tudja. Mert különös indíttatásból aznap reggel nem vettem ki a fülemből a füldugót, nem húztam ki a csatlakozót és nem tartottam a fülemhez a telefont. Hanem megnyomtam a gombot a fülhallgató zsinórján... És - csodák csodája - fülembe a hívó fél hangja szól, aki hallott engem a headsetnek köszönhetően. A luxus egy bizonyos foka ez, én mondom... Miért nem csináltam ezt idáig így? Pedig annyi "magában beszélő" ember rohangál az utcán, miért nem követtem a példájukat? Nehéz erre felelnem. (Mentségemre szolgáljon, hogy nem sűrűn hívnak munkába menet, máskor meg nem hallgatok rádiót, szóval nem sok lehetőségem volt a tapasztalatszerzésre. Tudom, szánalmas kifogás. :) )

Tényleg, vajon mi vesz rá valakit, hogy változtasson a rutinján? Mégha mégoly egyszerű dologról is van szó, mint a gombnyomás a fülhallgató zsinórján. Megfigyeltétek már például, hogy hányan vásárolnak az önkiszolgáló kasszáknál az áruházakban és a benzinkutakon? Aki képes megtudakolni valakitől, mi a módja az automata tankolásnak, és használja a szolgáltatást, az tengernyi időt nyer egy-egy tankolással. Nem kell kivárni azt a hosszú sort, amely azokból az autósokból áll, akik nem tudják, hogy kell az önkiszolgálónál tankolni. Ez az előnye mindaddig fennmarad, míg az autós versenytársak utol nem érik a tanulásban, és nem kezdik el ők is használni az önkiszolgálót. Ez esetben kiegyenlítődnek a sorok, és kollektíven várnak kicsit kevesebbet, de az időelőny előbb-utóbb kétségtelenül a 0-hoz közelít.

Mi ez, ha nem az innováció versenyképességre gyakorolt hatása? :) Ugyehogy.

Tanulság: NYOMD MEG A GOMBOT! :))) 

A bejegyzés trackback címe:

https://levezeto.blog.hu/api/trackback/id/tr9713688250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása