Szabadulószobák rejtélyes világa
2017. november 08. írta: Vécsey Szandra

Szabadulószobák rejtélyes világa

door-1756962_1280.jpg

Szerintem a szabadulószoba az egyik legjobb dolog, ami vírusként terjed Budapesten. Gondolj csak bele, mekkora ötlet! (És ezt sem én találtam ki, kár.) Adott pár fitying, amiből bérelsz egy senki másnak nem kiadható, szolidan dohos szuterén helyiséget valahol a belvárosban. Pár haverral összefogsz (műegyetemi, ÓE-s kapcsolati tőke előny), és kicsit kipucolod, kifested, braimstrormingolsz 10-15 feladatot, amit összebarkálcsoltok – a friss mérnöki agy és a szűk költségvetés együtt csodákra képes! És mindezért jó sokat fizetnek emberek. Igaz, törzsvásárlói kört legfeljebb szenilitással küzdők között lehet építeni – ha nem hagyják el valahol a törzsvásárlói kártyát, rajta a címmel.

De nemcsak a vélhető jövedelmezősége miatt remek dolog a szabadulószoba. Sőt, elsősorban nem amiatt. Jó esetben barátokkal mész, vagy a rokonság jobbik felével, vezetett téma mellett. A közösen megoldott feladatok öröme, a másik készségeinek felfedezése, a saját sikerünk – ezek együtt mind meghatározó élménnyé tudnak formálódni bennünk másfél órányi 3D-s rejtvényfejtés után. És nagyon szépen látszanak az egyes személyiségek szerepvállalása is a csoportban: van, aki visszahúzódó, és van, aki nem osztja meg az információkat, csak magában dolgozgat valamit. Van, aki vezetővé válik, és moderátora lesz a csoportnak. Van még okoskodós-mások kezéből kivevős, leszólós, meghallgatós, a potyázós, a gesztenye-kikaparós, a megosztós, hangosan gondolkodós. Van, aki inkább kreatív, más inkább okos, megint más kitartó a végtelenségig… Mindegyikre szükség van. Majdnem mindegyikre…

Te ki lennél a szabadulószobában? Ha tudod, ha nem, íme, egy teszt, hogy kiderüljön. (Saját gyártmány.. ;) )

A bejegyzés trackback címe:

https://levezeto.blog.hu/api/trackback/id/tr6913197136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása